lunch box 05.10

 

KANAPKI:



Kanapka z twarożkiem

skład: bułka pszenna, Twaróg, jogurt naturalny, ogórke, pomidor, kiełki

Kanapka z kurczkiem

Skład: bułka pszenna, kurczak, pomidor, papryka, rukola, curry ,jogurt, majonez

Kanapa z Grilowaną cukinią

Skład: bułka pszenna, cukinia, pomidor suszony, sałata, feta,

Kanapa Caprese

Skład: bułka pszenna, pomidor, mozzarella, oliwa, czosnek, rukola

Kanapka z pastą z ciecierzycy

Skład: bułka pszenna, ciecierzyca, oliwa, ogórek kiszony, kminek, pieprz cayenne, pomidor, sałata lodowa



Kanapki przechowywać w temp 3 -7 stopni C
Najlepiej spożyć w ciągu 24h

 SAŁATKI: 

 

Sałatka z łososiem pieczonym

skład : łosoś, mix sałat, pomarańcza, orzechy, ogórek, cebula czerwona, oliwa z oliwek

Sałatka brokułowa z winogronem

Skład: brokuł, winogrona, czosnek, kasza bulgur, słonecznik, rukola, mód, musztarda

Sałatka makaronowa z cukinią

Skład: makaron pelnoziarnisty, cukinia, pomido suszony, oliwki , pomidor świeży, szpinak, oliwa z oliwek

Salatka z kurczakiem

Skład: kurczak, szpinak, ogórek, pomidor, groszek zielny, awokado, jogurt, zioła



DANIA CIEPŁE (menu tygodniowe)  





Wtorek 06.10

Mięsne- Fit kotleciki mielone wieprzowe , purre ziemniaczane , buraczki duszone

Wege- kotleciki curry z cieciorki , purre ziemniaczane , buraczki duszone

Rybne- dorsz pieczony z porem , , purre ziemniaczane , buraczki duszone

Środa 07.10

Mięsne- udziec z indyka duszony z bakłażanem , kasza pęczak , surówka z czerwonej kapusty

Wege- klopsy z białej fasoli , kasza pęczak , surówka z czerwonej kapusty

Rybne- gulasz rybny z pieczarkami i kukurydzą , kasza pęczak , surówka z czerwonej kapusty

Czwartek 08.10

Mięsne – bitki schabowe w sosie koperkowym, kasza gryczana , kapusta duszona w pomidorach

Wege – kotleciki z soczewicy w sosie koperkowym , kasza gryczana, kapusta duszona w pomidorach

Rybne – biała ryba pieczona w sosie koperkowym , kasza gryczana , kapusta duszona w pomidorach

Piątek 09.10

Mięsne- kurczak terijaki, kasza jaglana, warzywa z pary

Wege – kaszotto jaglane z warzywami i parmezanem

Rybne – Łosoś terijaki , kasza jaglana, warzywa z pary

   KOKTAJLE:

1. Marchew, jabłko
2. Szpinak, jabłko, imbir, ogórek
3. Pomidor, gruszka, marchew
4. Grejpfrut, jabłko, banan
5. pietruszka korzeń, jabłko, cytryna

 



Goganet