lunch box 02.11

 

 

KANAPKI:



Kanapka z twarożkiem

skład: bułka pszenna, Twaróg, jogurt naturalny, ogórke, pomidor, kiełki

Kanapka z kurczkiem

Skład: bułka pszenna, kurczak, pomidor, papryka, rukola, curry ,jogurt, majonez

Kanapa z Grilowaną cukinią

Skład: bułka pszenna, cukinia, pomidor suszony, sałata, feta,

Kanapa Caprese

Skład: bułka pszenna, pomidor, mozzarella, oliwa, czosnek, rukola

Kanapka z pastą z ciecierzycy

Skład: bułka pszenna, ciecierzyca, oliwa, ogórek kiszony, kminek, pieprz cayenne, pomidor, sałata lodowa



Kanapki przechowywać w temp 3 -7 stopni C
Najlepiej spożyć w ciągu 24h

 SAŁATKI: 

 

Sałatka z łososiem pieczonym

skład : łosoś, mix sałat, pomarańcza, orzechy, ogórek, cebula czerwona, oliwa z oliwek

Sałatka brokułowa z winogronem

Skład: brokuł, winogrona, czosnek, kasza bulgur, słonecznik, rukola, mód, musztarda

Sałatka makaronowa z cukinią

Skład: makaron pelnoziarnisty, cukinia, pomido suszony, oliwki , pomidor świeży, szpinak, oliwa z oliwek

Salatka z kurczakiem

Skład: kurczak, szpinak, ogórek, pomidor, groszek zielny, awokado, jogurt, zioła



DANIA CIEPŁE (menu tygodniowe)  





Poniedziałek 02.11.

Mięsne- roladka z kurczaka z fetą i pomidorkami suszonymi , ziemniaki , surówka z kapusty 

Wege- kotleciki ziemniaczane , sos pieczarkowy 

Rybne- moon fisch pieczony, ziemniaki , surówka z kapusty 

Wtorek 03.11.

Mięsne- Pulpety wieprzowo drobiowe w sosie pomidorowym , kasza bulgur , kalafior 

Wege- tofu w sosie pomidorowym , kasza bulgur, kalafior 

Rybne- dorsz w sosie pomidorowym. kasza bulgur, kalafior

Środa 04.11.

Mięsne – kotlet drobiowy , ziemniaki purre , surówka z czerwonej kapusty 

Wege – ciecierzyca duszona ze śliwkami suszonymui, ziemniaki purre , surówka z czerwonej kapusty 

Rybne – Sandacz pieczony , ziemniaki purre , surówka z kapusty czerwonej 

Czwartek  05.11

Mięsne- indyk z warzywami , makaron ryżowy 

Wege – warzywa ali di oli , makaron ryżowy 

Rybne – kawałki dorsza z warzywami , makaron ryżowy 

Piątek  06.11

Mięsne- polędwiczka wieprzowa w sosie serowym , kasza gryczana , surówka z kapusty kiszonej 

Wege – gulasz z ciecierzycy z batatami , kasza gryczana , surówka z kapusty kiszonej 

Rybne – ryba w płatkach kukurydzianych , kasza gryczana , surówka z kapusty kiszonej 

   KOKTAJLE:

1. Marchew, jabłko
2. Szpinak, jabłko, imbir, ogórek
3. Pomidor, gruszka, marchew
4. Grejpfrut, jabłko, banan
5. pietruszka korzeń, jabłko, cytryna

 



Goganet